Când eram copil, îmi amintesc, nu prea aveam treabă cu mâncarea gătită, preferam cartofii prăjiți. Dacă ar fi, însă, să numesc trei preparate ale copilăriei, care îmi plăceau, sigur mâncarea de limbă cu măsline ar fi printre ele. Voi încerca acum să o prepar, după rețeta mamei mele, atât cât mi-o mai amintesc.
Rating
Vreau să gătesc din nou, azi, această mancare de pui cu dovlecei rasi, pentru că mi-e dor să simt iar acea aromă de vis a sosului cu smântână și lămâie, și a dovlecelului ras ce s-a lăsat pătruns de gustul respectivului sos și cel al mărarului verde tocat risipit prin cratiță.
Rating
Din multitudinea de rețete culinare cu dovlecei, azi am ales să gătesc o mancare de dovlecei cu pulpa de curcan. E un preparat de vară ce se potrivește  a fi servit în zilele foarte călduroase, cand e bine să mănânci ușor dar hrănitor. Dovlecelul românesc e o sursă imensă de minerale, cum ar fi magneziul, potasiul și fosforul. Preparatele din dovlecei pot fi consumate și de persoanele cu afecțiuni cardiace, de hipertensivi și supraponderali.
Rating